Grunddej
25 g gær
2,5 dl stuetempereret vand
400 g mel
25 g gær
2,5 dl stuetempereret vand
400 g mel
- 150 g italiensk durumhvedemel tipo 00
- 250 g fuldkornshvedemel: graham, kamut, emmer eller spelt
1 tsk. fint havsalt
Tilberedning
- Smuldr gæren i 0,5 dl af vandet, og rør, indtil gæren er opløst.
- Rør 2 spsk. durum hvedemel i.
- Stil det til hævning under et klæde i en halv time.
- Bland nu dejen med resten af vandet og resten af melet, hvori saltet er blandet. Ælt godt, enten i røremaskine eller med håndkraft, til du har en blank og smidig dej.
jeg er selv rigtig glad for denne pizzabud, og laver den oftest med neutral, laks eller lufttørret skinke, permesan og rucola. Man kan selvfølgelig bruge lige hvad man har lyst til, og hvad der nu passer bedst ind :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar